Friday, 11 August 2017

Tips Kecantikan Kulit

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Kali ni CikguLia nak share tentang tips kecantikan kulit. Tips-tips Kecantikan.     

1.Wajah adalah cerminan diri kita.Nak tau tak macam mana nak dapatkan kulit yang berseri?

Jadikan lemon dan yogurt sebagai mask muka.Biarkan di muka selama 20-30 minit. Lakukan 2-3 kali seminggu. Nak cantik kenalah rajin 😉

2.Mesti awak semua nak putihkan kulit dengan menggunakan bahan yang mudah tersedia ada dan kos murahkan?? Haaa ni caranya:

Dengan hanya menggunakan 2 bahan dapur seperti tepung beras dan kunyit. Kunyit itu perlu dikisarkan. Kemudin sapukan dimuka sehingga kering. Dan bilasnya menggunakan air suam. Nak cantik kenalah rajin awak-awak.
3.Arghhh stressnya nak hilangkan parut jerawat! Jerawat dah takde tapi parut tak hilang2. Harini Cikgu Lia baik hati nak kongsi cara rawat parut jerawat dengan menggunakan timun sahaja.

 Cara-caranya ialah kisarkan timun,kemudian tapiskan airnya dan tampalkan hampas timun ke muka akhir sekali cuci dan bersihkan dengan air suam. Tapi awak-awak semua kenalah rajin dan sabar 😊.

4. Malu dengan jerawat dekat muka? Masalah kulit yang satu ni sering membuatkan kita tak percaya diri.

Apa bahan yang diperlukan mudah didapati seperti 1 sudu gel aloe vera, 1 sudu serbuk kayu manis(boleh kisar) dan 1 sudu madu. Campurkan semua bersama. Kemudian sapukan di muka dan leher. Biarkan kering kemudian bilas dengan air. Untuk rawat jerawat dengan kos yang rendah dan tersedia ada korang boleh cuba campurkan bahan2 ni untuk rawat jerawat. Senangkan??

5. Nak kulit nampak anjal dan awet muda tak? Jom rajinkan diri buat mask muka ni.

 Dengan hanya menggunakan 2  bahan je iaitu kopi dan madu. Campurkan kedua-dua bahan tadi dan tepek je dekat muka. Tapi kenalah rajin dan sabar baru nampak kesannya.

6. Amalkan set suplemen yang lengkap setiap hari gar kulit kita sentiasa terjaga dan juga flawless, sekata dan bestttnya bila pegang.

haa, jangan tak tahu hanya konsisten je set kecantikan shaklee memang kita akan hasilkan kulit yang tegang, lawa dan sudah tentu awet muda. Collegen Powder, Vitamin E, Vitsmin C Sustained Release.



KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page|